domingo, 20 de octubre de 2013

Pastís de xocolata i fruits secs

Ingredients:
4 ous
210 grams de sucre moreno
200 grams de mantega
100 grams de farina de blat
125 grams de nous triturades
125 grams de xocolata negra de cobertura
125 grams de xocolata negra i blanca a trossets

Estris:
Batedora
Froquilla
Cassò
Bol
Cullera de fusta
Plata rectangular o rodona



Com es fa
1.       Treu la mantega de la nevera 1 hora abans de començar a fer e pastís. Barreja els ous i el sucre amb la batedora i, quan la pasta pugi, afegeix-hi la farina i continua batent amb la batedora 5 minuts més.
2.       Aixafa la mantega amb una forquilla fins que quedi una pomada o també es pot fer al bany Maria o al microones.
3.       Posa xocolata trossejada en cassò i fes al bany Maria.
4.       En un bol, barreja la xocolata fosa amb la mantega, els fruits secs i la pasta que has fet a la batedora. Remena-ho amb una espàtua de baix a dalt.
5.      Unta amb mantega una pata rectanguar o rodona i aboca-hi la meitat de la barreja que has fet. Aleshores tira-hi trossets de xocolata negra i blanca. Tira la altra part de la massa i deixa’ coure uns 45 minuts a 160C al forn. Treu la  plata del forn i deixa que el pa de pessic es refredi. 
6.      Desmotlla’l quan s’hagi refredat i ja estará llest per servir.






1 comentario:

  1. Mmmm quina bona pinta fa aquesta recepta!!! Aquesta setmana la vull provar de fer, quan tingui fet el pastis ja te l'ensenyaré.

    Joana

    ResponderEliminar